Squash/fallabda szabályok jan 13

One comment on “Fallabda/Squash szabályok

 • Nagy Péter Bálint says:

  COVID-19 megjegyzések

  2021.02.03 A sok havi elzárás, karantén és távolságtartás kikezdi az átlagember kedélyállapotát is, nem beszélve a sportolókról, akiknek a mozgás az élet velejáró, elválaszthatatlan részét képezi. Nagyon nagy a kísértés, hogy a szabályokon lazítva, itt-ott engedményeket téve hódoljon az ember a szeretett sportnak… sajnos a pandémia nem így működik.
  Megváltozott világban élünk, ami, úgy tűnik, velünk marad jó ideig, ha nem örökre. Nagyon komoly elővigyázatosságra van szükség ahhoz, hogy megőrizzük saját és sporttársaink, közvetlen környezetünk, mint a család vagy munkatársak egészségét.
  Sajnos az erős fizikum, a sportos élet és az elpusztíthatatlanságunkba vetett hit sem véd meg minket a legrosszabbtól. Vesztettünk el barátot a közelmúltban a squash társadalomból, ami fájó és betölthetetlen űrt hagyott maga után.
  A jó hír, hogy lehet fallabdázni a COVID idején is. Felelősséggel, odafigyeléssel és következetesen betartva a védekezés szabályait:
  – CSAK versenysportolók (fallabda versenyzők, vagy más sportág versenyzői, akik kiegészítő sportként űzik a squasht) edzenek amíg a pandémia tart – ezt a státuszt a szakági szövetség által kiadott igazolvánnyal bizonyítjuk
  – Szociális távolságtartás – a klubban kizárólag a játékra összpontosítsunk, kerüljük a bratyizást, fizikai kontaktot, hosszas cseverészést a többiekkel
  – A közös helységek használatakor szigorúan kövessük a higiénés protokollt (kézmosás előtte, utána, papírtörülköző használata, kilincs után kézfertőtlenítés, stb.)
  – MASZKBAN EDZÜNK!!! – Tudom, elképzelhetetlennek tűnik ennek a hiperintenzív sportnak a művelése ennyire oxigénhiányos helyzetben – de vagy ez, vagy a fertőzés… később még hasznát is látjuk a hirtelen megtalált extra oxigénnek, amikor a maszk lekerül. A maszk véd minket, a partnerünket és az utánunk pályára lépőket egyaránt
  – Ne törölgessük kezünket a falba, üvegbe, mint régen.
  – Fizetéskor részesítsük előnyben a kártyás fizetést

  Nagyon fontos, hogy megtaláljuk az észszerű kompromisszumot a sport szeretete és a védekezés fontossága között, ezzel biztosítva, hogy a lassan meginduló versenyszezonban ismét egymásra találhasson a squash versenyzők utazó cirkusza!

  Jó egészséget minden sporinak!

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

tizenkilenc + 12 =